Agenda

Alle bijeenkomsten van onze partners

In de agenda vind je het aanbod van trainingen, lezingen, informatiepakketten, bijeenkomsten en meer. Van verschillende organisaties die in onze regio werkzaam zijn voor pleeg of gezinshuiszorg. Bekijk het aanbod van de aankomende tijd en geef je op!

Informatieavond Gezinshuizen

Horizon: Informatieavond gezinshuizen

In Nederland wonen meer dan 3500 kinderen in een gezinshuis. Het is een bijzondere hulpvorm waarbij gezinshuisouders van opvoeden hun vak hebben gemaakt. Ten minste een van de ouders in het gezin is opgeleid om professionele begeleiding te bieden en ontvangt daarvoor ook een salaris.

In een gezinshuis kunnen kinderen wonen van 0 tot 21 jaar met problemen op meerdere leefgebieden. De gezinshuisouder creëert een veilig en geborgen thuis voor de kinderen en bekijkt wat er achter het gedrag zit dat de kinderen vertonen. Het bijzondere aan een gezinshuis is dat deze begeleiding  24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar is. Gezinshuisouders kunnen op deze manier goed ondersteuning bieden aan kinderen en jongeren met een complexe zorgvraag.

 

Op dinsdag 14 maart om 19.30 u organiseert Horizon Pleegzorg in samenwerking met gezinshuis.com een online informatieavond voor aanstaande gezinshuisouders. Tijdens de avond vertellen we wat er allemaal bij komt kijken als je een gezinshuis wilt starten en welke begeleiding je vanuit Horizon kunt verwachten. Ook laten we een gezinshuisouder vertellen over de praktijk. Meer weten?

Cardea; vraag informatie aan

Wil je meer weten over pleegzorg of gezinshuiszorg bij Cardea? Vraag dan het infopakket aan
via , het contactformulier of maak een persoonlijke afspraak (online of op
locatie).

Online informatieavond pleegzorg Horizon

Deze avonden worden georganiseerd voor mensen die pleegouderschap bij Horizon overwegen en hier meer over willen weten. De online avonden vinden plaats op 2 november, 6 december en 18 januari.

Live informatieavond pleegzorg Horizon

Deze avond wordt georganiseerd voor mensen die pleegouderschap bij Horizon overwegen en hier meer over willen weten. De avond vind plaats op 1 december in Alphen a/d Rijn.

Help je mee pleegzorg-en gezinshouders werven?