Werken voor gezinshuizen bij ’s Heeren Loo

We zijn trots op onze gezinshuizen en we willen graag meer kinderen zo’n fijne plek bieden om te wonen. Managers Reineke Korsman en Sandra Beukers nemen ons mee in het werken voor gezinshuizen bij ’s Heeren Loo. 

Welke ondersteuning krijgen gezinnen vanuit ‘s Heeren Loo? 

Gezinshuisouders worden altijd ondersteund door een manager zorg en een gedragswetenschapper. We hebben maandelijkse gesprekken en staan in goed contact met elkaar. Als er iets speelt weten we elkaar snel te vinden. Als gezinshuisouder voor een kind met een verstandelijke beperking sta je er niet alleen voor, we doen het samen. 

Hoe succesvol zijn deze gezinnen?  

De kinderen die verblijven in een gezinshuis maken een enorme ontwikkeling door, dat is mooi om te zien. Zij ervaren een warm thuis waarin zij zich kunnen ontplooien en ontwikkelen in hun eigen tempo. De meeste kinderen verblijven dan ook een langere tijd binnen een gezinshuis. Daardoor ontstaat er een stevige basis voor het kind in zijn verdere toekomst. 

Wat is jullie ervaring? 

Gezinshuisouders zijn gedreven en betrokken medewerkers. Zij hebben veel passie en energie voor hun werk. Dat is prachtig om te zien, situaties zijn soms pittig en toch zijn ze altijd in staat om te kijken naar oplossingen. Wij zijn enorm trots op dit stukje zorg en wensen dat elk kind/jongere die dat nodig heeft een plekje krijgt in een gezinshuis.  

Heb je er wel eens over nagedacht en heb je misschien nog meer vragen? Klik op de oranje button rechtsboven voor meer informatie. 

Lees andere bijzondere verhalen

"Help je mee pleegzorg-en gezinshouders werven?